Seguidores

sábado, 2 de febrero de 2019

QUAN S’ ACABI L’ APOCALIPSI




Quan s’ acabi l’ apocalipsi farem una festa sense final. Oblidarem la solitud que ens fa d’ aïllant, començarem amb mirar-nos, mirar-nos per a deixar-nos veure, sí, venint de l’ era del què diran i la competició. Quan s’ acabi l’ apocalipsi no només sabrem qui som ( pren un grapat de silenci i escolta), serem coherents com el pinsà i la baldufa, com l’ aigua i el foc i la terra i el vent i la sang.
Quan s’ acabi aquest apocalipsi dels verbs i les calumnies, de les màscares i les autoritats, dels camps verinosos i els estels agonitzant. Detectius molt foscos. Quan s’ acabi aquest apocalipsi de la mort assolellant-se a les cunetes, discs durs plens de noms de morts. Tatuatges d’ ecos. Masturbar-se amb garfis. Durs de glaç que tallen com miralls trencats aquesta guerra d’ orgull amb vanitats.
Quan s’ acabi aquest apocalipsi, quedi clos, ens banyarem amb èter, nedarem en boles, dominarem el vertigen, estendrem les ales, sortirem de les caixes de morts i ens clavarem els ossos de tant abraçar les abraçades reprimides. Si tu ets faquir jo seré agulla, si tu ets clau jo seré pany, si tu ets viatge rodaré.
Quan s’ acabi aquest apocalipsi li darem a la tendresa el valor de la tendresa, quan la veritat sigui dita i la mentida sembli mentida. Quan violar no ens entri al cap ni pel cony ni pel cul ni pel cor ni pel nas. Quan s’ acabi aquesta mala llet i tota sigui bona. Quan s’ acabi aquest apocalipsi d’ escorpins enfurismats ens parirem a nosaltres mateixos. Haurem après a estimar.

Josep Grifoll

No hay comentarios: