Seguidores

martes, 14 de abril de 2015

la diferència




LA DIFERÈNCIA

Ho he vist. Només nits. I la ferida que s’ obre com si encara anés a sagnar. Tinc pa a l’ ull i ho he vist. Només nits. Se’ m clava als ulls i ho he vist. I el fil que tot ho lliga és un crit. No t’ ho he dit però és de por, de res més. Només nits. I l’ esperança és un cabdell que no es deixa enfilar, tot ho lliga, i m’ hi he vist, i no precisament el cul. La veritat sigui dita: repeteixo llunes i els estels els tinc tots repetits. Diu que molts ja arriben morts. Això no he vist. Només nits.
Ara les nits no són com les d’ abans, no s’ hi assemblen de res. M’ agradaria ensenyar-te com eren. No només eren nits, érem déus, però simples, els mites eren mites, només mites. No ens en calien. Ja t’ he dit que érem déus. Només vius. Arrebossats. Poc sovint ens feia mal el mal;  la veritat sigui redita: de tot en trèiem béns.
Ho he vist. La diferència. L’ ego és el temps, el martiri s’ acaba quan tallem el suplici. Tinc pa a l’ ull i ho he vist. I la ferida que s’ obre com si encara anés a sagnar.

griFOLL
abril del 2015

casserrespoblepoema

No hay comentarios: