Seguidores

sábado, 15 de febrero de 2014

NOTES D’ UN EXPLORADOR VISUAL

NOTES D’ UN EXPLORADOR VISUAL

15 de febrer del 2014

Escollir és crear, “és collir”, escollir els colors, “trobar” les paraules, la nota, el traç, la llum: quan diem «aquesta!»...una elecció , l’ objet trouvé ( Duchamp i tota la pesca...)
Crear és escollir, mai partim de zero, no som déus. Les paraules, els colors, les formes...Tot està fet. Nosaltres només en fem combinacions, combinacions que fem amb allò que hem escollit.
Escollir és “captar”, “intuir”, és collir aquesta pedra en comptes de la del costat...per fer-ne? No, és que potser ja no cal fer més. Ja has creat. Has decidit mostrar(-te) aquesta pedra i no totes les altres. Tu, que ets el teu museu, el teu espectacle, la teva dansa...
Ignorar  és fantàstic! No saber què trobarem “després” per a jugar amb poc temps a escollir, a decidir amb quins materials ens quedem. No qui som, sinó què fem, què mirem i per què?
L’ història de l’ art ( la que surt als llibres i l’ altra) és un collage. Ni més ni menys. Nota sobre nota, paraula sobre paraula, traç sobre traç, gota sobre gota. És genial.




L’ història dels homes...dels homes amb ulls.
( Era per veure-hi que vaig estudiar fotografia, però me’ n va acabar ensenyant una nena cega).
***





Anar a escollir és anar a descobrir, atzarosament també n’ és una forma, de creació, vull dir.
Els nens en saben, es meravellen. Allò que troben, saben que ha estat creat per ells, i li mostren als pares, als amics, orgullosos...aquella pedra transparent, la sargantana amb dues cues.
És la creació.
***







Els nens són els millors exploradors visuals.

griFOLL
casserrespoblepoema


p.s: continuarà...

No hay comentarios: