Seguidores

viernes, 18 de octubre de 2013

COPYRIGHTS, griFOLL



COPYRIGHTS


Incapaç d’ emmerdar-me amb teories sobre “art”, donant per entès, potser  il·lús,  que ningú és creador a partir del no-res i que del què es tracta és, de la forma que sigui, de poder “comunicar-se”, “expressar-se”, etcètera. Superats “Duchamp’s”, “objet trouve’s” o “comsediguin’s” ( i encara que no m’ agradi, he d’ anomenar al Warhol, ja re-copiat d’ ell “copiant” contra els “ikeas” del seu temps,  que ara, els d’ ara, el “re-re-vènen” a preus de pot de sopa de tomàquet...)
Per això, parlant de creació, acabo sempre en el gran “collage-babelic” on te n’ adones que tan és trobar un tronc blau al bosc, com pintar-lo, dibuixar-lo, baixar-lo d’ Internet, escriure’ l...en fi, que el fet de triar el blau ja ho diu pràcticament tot sobre el què pretens dir o dius, després ho llimem, ho polim, hi escrivim a sota “això no és cap tronc blau”...
Suposo que dic tot això com una forma absurda que, a moral imposada, cal de justificar-se pel fet d’ usar ara sí ara no imatges d’ Internet, de diaris o revistes per a fer collage, cites i re-cites que necessito per escriure i “referències”, “homenatges inconscients”...Divago...I pregunto: No es tracta d’ anar agafant ara la frase del darrera de la porta d’ un vàter i combinar-la amb una imatge que t’ ha suggerit una cançó que xiulava passant a la boca d’ algú? Perquè dues persones anant pel mateix lloc retraten, una la flor i l’ altra, un tros d’ os?
Dec voler dir que, ei, a l’ hora de crear, no tinguem por, de res, agafem-ho tot, trinxem-ho tot ( no hi ha creació sense destrucció...el sol fet de pintar ja trinxa el tub de pintura...), juguem, remenem, investiguem, no li posem límits, ‘nem sense “rights” ( en aquest tema, s’ entén. També, utòpic, m’ agrada pensar que la gent fa les coses amb bona fe i amb intenció de fer el bé...I ja ho sé, ja ho sé, però no m’ ho canvieu, que m’ agrada :)
He dit res?


griFOLL

18.10.13

No hay comentarios: